sunnuntai 14. elokuuta 2011

Tervetuloa Vuorenmäen koulun rehtorin blogiin

Olen 4½ kuukautta tehnyt töitä huomisen eteen. Nyt harmittaa, etten ole aiemmin luonut itselleni uutta blogia. Nämä vaiheet olisi ollut hauska tallentaa blogiin muillekin luettavaksi. Näihin kuukausiin on kuulunut niin paljon.

Koen olevani etuoikeutettu kun pääsen aloittamaan uudessa koulussa. Harvalle rehtorille tulee koskaan sellaista tilannetta, että pääsisi aloittamaan puhtaalta pöydältä. On äärettömän innostavaa päästä luomaan uuden koulun uutta toimintakulttuuria. Opettajien kanssa olemme sen jo aloittaneet. Ensimmäiset oppilaat ja huoltajat pääsevät prosessiin mukaan huomenna.

Tervetuloa mukaan -matkalle opetuksen ja kasvatuksen mielenkiintoiseen maailmaan. Kasvatustieteen professoria, Hannele Niemeä, lainatakseni: "Hyvä koulu syntyy yhteisestä työstä".

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että saamme seurata uuden koulun lukuvuotta blogisi välityksellä. Uuden koulun toimintakulttuurin luominen on ainutlaatuinen prosessi. Se on monelle opettajalle, henkilökunnan jäsenelle, oppilaalle tai huoltajalle ainutkertainen prosessi. Rehtoria unohtamatta.

  Onnea ja voimia tulevalle lukuvuodelle. Olet oikea henkilö tehtävään!

  VastaaPoista
 2. Kristiina Nuorivaara24. elokuuta 2011 klo 13.04

  Onpa mukava, että on saatu "meidän" uuteen kouluun näin innostunut rehtori. Toivottavasti viihdyt Veikkolan alueen lasten ja meidän vanhempienkin parissa! Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos sekä Jukalle että Kristiinalle kannustuksesta. Olen totisesti viihtynyt veikkolalaisten lasten ja aikuisten kanssa erittäin hyvin. Minulla on ollut ilo pitää jo muutama oppituntikin neljälle eri luokalle ja kokemukset ovat olleet oikein innostavia. Vanhempiakin olen ehtinyt jonkin verran tapaamaan ja joidenkin kanssa olen viestitellyt sähköpostitse -pääasiassa oikein hyvissä tunnelmissa. Ja ne ärsyyntymisetkin ymmärrän hyvin. Uudessa koulussa on vielä joitakin "lapsentauteja" ja kuljetukset ovat joka syksyinen riesa. En tiedä yhtään koulua, jossa ne menisivät laakista oikein, vaikka yritys onkin ollut kova ja päivät pitkiä.

  Mukavaa, että lähditte rohkeasti kommentoimaan. Blogi on nimenomaan keskustelua varten. En lupaa, että voin jokaiseen kommenttiin vastata, mutta avoin keskustelu on aina hyvästä.

  VastaaPoista
 4. Jaahas, täällä sitä kirjotellaan blogia, älä anna niille lapsille liikaa läksyä! Tutkimusten mukaan se voi olla haitallista opetukselle.Ja älä huuda niille paljoa! T: Leidi60v

  VastaaPoista