perjantai 15. kesäkuuta 2012

Myötäisiä tuulia koulussa

Vaikka eilen meinasin jo heittää toivoni lukujärjestyksen valmistumisen suhteen, tein sen tänään kuitenkin puoleen päivään mennessä jo valmiiksi. Virkeät aivot toimivat paremmin, väittävät aivotutkijat. Kiti Müller kumppaneineen taitaa olla oikeassa! Nuo pienet ongelmat, jotka eilen vielä olivat vuoren kokoisia, olivat tänään muuttuneet muutaman klikkauksen kokoisiksi.

Lukujärjestys on aina sarja kompromisseja. Kuten eilen kiittelemäni kollega, Mikko Jordman, asian ilmaisi: "Sun täytyy, Esa, nyt vaan päättää, mistä asioista sä olet valmis tinkimään ja mistä et. Sitten pidät määrätietoisesti kiinni siitä, minkä linjan valitset." Näin toimin ja lopputulos ei ole ainakaan huono. Ei rehtori koskaan lukujärjestykseen varmasti täysin tyytyväinen ole. Niin paljon siinä joutuu periaatteitaan myymään ja itse sen parhaiten tietää, mitkä periaatteet on matkalla heitetty roskiin. Nyt menivät mm. ei-klo-10-alkavia-aamuja -periaate ja ei-oppilaille-kolmen-tunnin-päiviä -periaate. Näistä voi luvallisesti tinkiä, mutta esim. opettajan opetusvelvollisuudesta ei, vaikka mielummin priorisoinkin toisin. Ulkopuolelta tulevia raja-arvoja on liikaa, kuten eilisessä blogissani kirjoitin.

Lukujärjestys on kuitenkin aikataulussa valmis ja kuljetukset päästään kilpailuttamaan ajoissa. Tai ainakaan Vuorenmäen koulu ei sitä jarruta.

Muitakin hyviä asioita on tapahtunut kuin lukujärjestyksen valmistuminen. Meille on myönnetty jo aiemmin myönnetyn 85 avustajatunnin päälle 31 tunnin lisämääräraha. Se tarkoittaa sitä, että ensi vuonnakin saamme palkata 5 avustajaa (kun muutama tekee töitä hieman pienemmällä tuntimäärällä). Entiset avustajat jatkavat yhtä lukuun ottamatta, joka siirtyi lähemmäs kotiaan töihin. Tuon viimeisen paikan laitamme auki vasta syksyllä, jotta kesä ja lomat eivät verota hakijoiden määrää.

Oppilaiden kannalta päätös on aivan erinomainen! Koko Suomi on puhunut kuluneen kevään avustajatuntien leikkauksista ja nyt Kirkkonummella päädytään tilanteeseen, jossa viime kevään taso säilyy. Ainahan lisäresurssi olisi tarpeen, mutta nykytason säilyttäminenkin on parempi kuin leikkaus.

Kolmas hieno asia on se, että olen tänään rekrytoinut viimeiset kaksi opettajaa koulullemme. Pia -ope jatkaa ensi vuonna 3B -luokan opettajana. Uskon, että tämä on luokan kannalta aivan erinomainen ratkaisu. Lapsen kannalta pysyvyys on aina hyvä asia ja Pia on lisäksi luotsannut luokkaansa määrätietoisin ottein.

Uutena opettajana koulussamme aloittaa Pauliina Ruokokoski, joka toimii koulumme ns. resurssiopettajana. Pauliinalla ei siis ole omaa luokkaa vaan hän toimii pääasiassa ns. samanaikaisopettajana luokanopettajan rinnalla. Luokassa voi siis ensi lukuvuonna ollakin yhden sijasta kaksi opettajaa. Tämän lisäksi hyödynnämme hieman Pauliinan kuvismaikan taitoja koulun kuviksen opetuksessa. Pauliinalla on kaksoispätevyys eli hän on sekä luokanopettaja, että aineenopettaja.

Näillä vahvistuksilla pääsemme siis aloittamaan lukuvuotta 2012-2013. Sanomattakin on selvää, että olen erittäin ylpeä joukostani. Ensi vuonna jalostetaan vuorenmäkeläistä koulutuotetta taas aimoharppaus eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti