torstai 29. maaliskuuta 2012

Earth Hour Vuorenmäki

Otimme tänään osaa lauantaina klo 20.30-21.30 Suomen aikaa vietettävään Earth Hour -ilmastotapahtumaan. Koska WWF:n Earth Hour sijoittuu aina lauantaille, päätimme ottaa varaslähdön koulussamme.

Uudessa koulussa tuon tapahtuman järjestäminen ei ollutkaan ihan helppoa. Suurin osa koulumme valoista ohjautuu nimittäin automaattisesti kunnan keskusvalvomosta. Olin etukäteen ohjeistanut valvomoa sammuttamaan valot koko oppimiskeskuksesta klo 9.15-10.15 väliseksi ajaksi. Hieman jännitti, onnistuuko kaikki kuten oli tarkoitus. Kellon ollessa 9.15 valot kuitenkin sammuivat aivan käsikirjoituksen mukaan.

Oppilaat valittelivat jälkeenpäin, että tunti oli liian lyhyt aika. Hämärässä työskentely oli kuulemma jännää. Kävin itse kurkkaamassa pimeään liikuntasaliin, joka todella oli melko pimeä. Sielläkin toiminta jatkui kuitenkin normaalisti.

Earth Hour on nyt jo täysin maailmanlaajuinen tapahtuma. Asiakin on tärkeä: herättää ihmiset huomaamaan ilmastonmuutoksen vaikutukset ja se, miten voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa muutokseen.

Koululaiset ovat nyt ottaneet tempaukseen osaa. Kannustammekin myös koteja sammuttamaan valot lauantaina klo 20.30-21.30. Earth Hourista on helppo tehdä mukava tapahtuma joko oman perheen tai ystävien kesken. Kynttilät luovat tunnelmaa ja tapahtuma on perheen pienimmillekin jännä kokemus. Mikään ei estä myöskään keksimään jotain sopivaa tarjottavaa juhlistamaan tuota tuntia maailmalle. Tämä vain vinkkinä ja kannustuksena sinne koteihin.

Tällä viikolla on saatu alkuun myös Vuorenmäen koulun kestävän kehityksen suunnitelma. Olemme saaneet työhön mukaan hankekoordinaattoriksi vanhempainyhdistyksen aktiivin Niina Rossin, joka tekee suunnitelmaa yhdessä koulun keke -tiimin kanssa. Earth Hour on pieni, mutta tärkeä osa koulumme kestävän kehityksen suunnitelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti