keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kirjastosta kahdeksi luokaksi

Jo alusta asti on ollut selvää, että kaksi vuotta sitten valmistunut kaunis koulumme on alunperinkin tehty liian pieneksi. Ensi lukuvuonna luokkatilojen puute olisi jo vaatinut ns. paviljonkien (lue: parakkien) tuomisen pihaan ellei nyt parhaillaan käynnissä olevaa remonttia olisi aloitettu.


Koulumme ns. kirjasto, jota ei koskaan ehditty ottaa kirjastokäyttöön, remontoidaan nyt kahdeksi erilliseksi luokkatilaksi. Tilojen välille tulee tilat yhdistävä väliovi turvallisuuden ja yhteistyön lisäämiseksi. Olisin mielelläni nähnyt tuon tilan yhtenäisenä suuropetustilanakin, mutta tuntui siltä, että yleinen toive oli enemmänkin jakaa kuin säilyttää. Koska ratkaisun kanssa täytyy elää pitkään, päädyin kuitenkin tähän konservatiiviseen malliin, jossa yhdestä isosta tilasta tehtiin kaksi ns. OT3 -kokoista tilaa (á 55m2).


Tilojen aulan puoleinen sinä jää edelleen lasiseinäksi. Tilana nuo kaksi luokkaa ovat todella kivan näköiset juuri tuon lasiseinän takia. Hieman se saattaa olla haaste niille lapsille, joiden keskittyminen häiriytyy helposti. Pystylamelliverhoja harkitaan parhaillaan. Kaikessa on tietenkin kyse myös rahasta.


Koska tuo tila on jo kaksi vuotta (=alusta asti) toiminut opetustilana, on remontti enemmän kuin toivottu. Nyt tilan sähkö- ja vesijärjestelyt tehdään asianmukaisiksi. Luokkiin tulee kiinteät kaapistot ja lavuaarit. Interaktiivinen tekniikka tulee kumpaankin luokkaan samanlaisena kuin muissakin luokissa.

Upouusiin luokkatiloihin siirtyvät syksyllä luokat 4B ja 4C. On mielenkiintoista nähdä, miten tilojen käytettävyys käytännössä toimii. Suunnitelmat ainakin ovat hyvät. Käytäntö osoittaa, ovatko suunnitelmat oikeasti toimivat.

2 kommenttia:

  1. Onneksi Veikkolan kirjasto on inhimillisen matkan päässä, joten omalle kirjastolle teillä ei liene tarvetta. Hyvä, ettei niitä parakkeja vielä ainakaan tule.

    VastaaPoista
  2. Juuri näin. On ekologisempaakin käyttää jo olemassa olevaa läheltä löytyvää palvelua.

    VastaaPoista