maanantai 9. tammikuuta 2012

Kevätlukukausi käyntiin

Onpas vierähtänytkin aikaa siitä kun viimeksi kirjoitin. Kelpaisiko joulukiireet selitykseksi...? Toivottavasti niitä ei tällä kertaa "pääsiäiseen asti" riitä.

Tänään aloiteltiin Kirkkonummella uutta kevätlukukautta, kuten niin monessa muussakin Suomen kunnassa. Vuorenmäen koululla arki pääsi taas hyvään vauhtiin ammattitaitoisten opettajiemme käsissä. Erityisesti suurta iloa monelle tuotti se, että Janne (5A) oli edelleen opettajavahvuudessamme. Päätös 5A:n opettajasta venyi ihan joulun kynnykselle, eivätkä ihan kaikki opettajatkaan olleet sitä sairaslomien takia kuulleet. Iloitsemme kaikki Jannen jatkosta, vaikka se tarkoittikin sitä, että opinnot miehellä hieman siirtyvät.

Toinen suuri ilonaihe oli se, että vuoden alussa sain palkattua meille loistavan jatkajan Lauran työlle ip -kerhoon. Suvi on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo paljon mm. hankkimaan hyvän koulutuksen alalle. Tervetuloa Team Vuorenmäkeen, Suvi!

Näiden lisäksi tänään valmisteltiin Vuorenmäen 30 oppilasläppäriä verkkokuntoisiksi. Onhan tämä kestänyt, mutta toisaalta jos nyt saadaan asiat kuntoon, on tässä vielä vuosiakin. Toinen asia, jonka kuntoon saattaminen on kestänyt luvattoman kauan, on Helmi -oppilashallinnon ja reissuvihkon käyttöönotto. Nyt näyttää jo hyvältä ja lähipäivinä jaetaan salasanoja. Toivomme, että ne tulevat ahkeraan käyttöön.

Iltapäivällä oli vielä reksikokous uudessa kunnantalossa. Olipahan palatsi! Upea kertakaikkiaan. Kuntahan ei rakennusta omista vaan kyseessä on eräänlainen leasing -sopimus. Kyllä siellä kelpaa päätöksiä tehdä. Viisaita päätöksiä vaaditaankin näinä taloudellisina aikoina. Myös rehtorikokouksessa käsiteltiin tämän vuoden taloutta. Elämme kovia aikoja, vaikka budjetti onkin nimetty "lasten ja nuorten budjetiksi". Kaikesta huolimatta suomalainen vientituote, opetus, jatkuu entiseen malliin koulullamme ja kuten tänäänkin, myös huomenna, opettajat ja oppilaat tekevät ahkerasti töitä. Ei hyvän opetuksen järjestäminen pelkästään euroja kysy. Se vaatii myös osaamista, tahtoa, sinnikkyyttä, yhteistyötä, vuorovaikutusta, rohkeutta kokeilla ja epäonnistuakin -vuorenmäkeläisiä arvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti